Tenderen is topsport.
Kies voor een winnende aanpak.

Meer tenders winnen? Kies voor dé specialist

Met een gemiddelde winkans in de markt van 1 op 6 kunnen tenderkosten flink oplopen. Voor een winnende tender is een onderscheidend en begrijpelijk EMVI plan nodig. Daarin staat een project specifieke aanpak aangeboden die concreet in oplossingen is uitgewerkt tegen een concurrerende prijs. Opdrachtnemers professionaliseren hun tenders en tenderaanpak met Intenzoo. Dát geeft een overduidelijke voorsprong. Kiest u ervoor om ons een uitgebreide rol te geven, dan winnen we 4 van de 5 tenders met u. Voor een winnend tendertraject stuurt Intenzoo op onderstaande drie succesfactoren. Dat maakt ons al 10 jaar dé tenderspecialist van Nederland. 

 

 

Meer tenders winnen? Intenzoo vergroot uw winkans met:

1
Een strak gemanaged tenderproces

Per tender bekijken we hoe we het tenderproces praktisch kunnen aanvullen voor een optimaal eindresultaat: scherp en overzichtelijk, met duidelijke mijlpalen en harde deadlines. We sturen strak op haalbaarheid, effectieve inzet van mensen, brainstormsessies en overlegstructuur met behulp van de Intenzoo Tenderdiamant©. 

 

2
Focus op de Strategy-2-Win

​Een winnend aanbod dat de klantvraag overstijgt én zich onderscheidt van de concurrentie. Dat bereik je alleen met een haarscherpe Strategy-2-Win die bij iedereen bekend is en doorwerkt in alle haarvaten van de tender. Met de Intenzoo toegevoegde waarde driehoek© formuleren we de winstrategie vanuit het goed begrijpen en doorgronden van de vraag achter klantvraag en creativiteit in het aanbod.

 

 

 

3
Een klantgericht en leesbaar plan van aanpak

Met de Intenzoo Schrijfformule© schrijven we de gekozen aanpak begrijpelijk en concreet op vanuit een maatwerk visie op de uitvraag. Met de neuzen dezelfde kant op worden deelplannen en deelprijzen uitgewerkt en zijn zo snel en eenvoudig samen te voegen. We geven het plan een creatieve en onderscheidende opmaak. Resulterend in een aanbieding die naadloos aansluit op de klantvraag.

Onze aanpak

We werken vanuit de échte vraag van uw klant, volgens een gefaseerd proces, dat we aanpassen op uw tender en uw tenderorganisatie. Onze rol varieert van interim-proposal manager, tenderstrateeg en tendercoach tot planschrijver, reviewer en trainer. We bieden u onder meer:

Een tender winnen? Vergroot uw winkans met:

1De Intenzoo Tendergame©

 

In drie interactieve workshopdagen strijden teams om de gunning van een fictieve tender. Met een natuurgetrouwe aanbestedingsleidraad en een aantal dialooggesprekken met een ‘echte’ klant doorloopt u de verschillende fases van een tender. Met een EMVI-document en gunning als resultaat. De tendergame geeft u de kans te oefenen met:

  1. klantgericht denken en communiceren
  2. het aansturen van het tenderproces en het tenderteam
  3. inzicht in de eigen kwaliteiten en die van de andere teamleden
  4. een bieding doen en presenteren

2Strategy-2-Win sessies

 

Om te komen tot een passend aanbod en een scherpe prijs, moet u strategisch kijken. Daarom slijpen we de winstrategie scherp in één of meer brainstormsessies. In de rol van tenderstrateeg brengen wij de échte vraag van uw klant boven tafel, we koppelen daar jullie toegevoegde waarde aan en bepalen het onderscheidend vermogen op basis van de analyse van de concurrentie. Hier komt een winstrategie uit die concreet maakt waar we de tender op gaan winnen. Hierdoor werken al uw teamleden vanuit hetzelfde beeld en maakt uw aanbod het verschil. En met dit aanbod raakt u de klant.

3Interview- en dialoogtraining

 

We stomen uw tenderteam klaar voor een dialooggesprek, individuele inlichtingen of een Best Value Procurement Interview. We bereiden het gesprek inhoudelijk voor en oefenen dit in een rollenspel. Met onze feedback, tips van teamgenoten en eventueel video-opnamen leert uw team om nog beter af te stemmen op de belevingswereld en informatiebehoefte van de klant. Daardoor haalt u meer waardevolle informatie uit een gesprek en laat u een goede indruk achter.

4EMVI-document schrijven en reviewen

 

De juiste snaar raken. Uw technische inhoud zó opschrijven dat de beoordelaars precies begrijpen wat daarvan de toegevoegde waarde is voor hun vraag. BPKV, EMVI of BVP, met ons scoort u maximale punten. We ondersteunen planschrijvers met reviews op inhoud, goede weergave van de speerpunten en klantfocus. Waar nodig sturen we het schrijfproces aan als EMVI coördinator, schrijven we mee of herschrijven we onderdelen. Onze vormgevers verzorgen de opmaak van het plan van aanpak met inspirerende visualisaties en concrete modellen.

5Presentatie en film

 

Vraagt uw klant om (een combinatie van) een presentatie of film? Intenzoo neemt u het proces volledig uit handen. Binnen een korte doorlooptijd leveren we u exact wat u nodig heeft: een professioneel eindproduct dat de verwachting overstijgt en meer dan perfect aansluit op de tender én uw huisstijl. U vertelt er een goed verhaal mee, dat de verbeelding aanspreekt en het juiste gevoel achterlaat bij uw klant.